Méltó jubileumi megemlékezés – Csemadok 70


A Híd Vegyeskar előadásában a Szózat eléneklésével kezdődött a Csemadok megalakulásának 70. évfordulója alkalmából rendezett ünnepség november utolsó vasárnapján. 

A nívós kultúrműsor  Batta Gergely Sebestyén Reményik Sándor: Eredj, ha tudsz című szavalatával folytatódott, majd a Híd Vegyeskar, a Csali Zenekar, a Kis Csali és a Csalló Néptáncegyüttes szórakoztatta a közönséget.

Kitüntettük azokat az alapszervezeti tagokat, akik évekig, évtizedekig fontos szerepet töltöttek be a szervezet életében, akik munkája nélkül nem működött volna a Csemadok. Tevékenységük elismeréseként festett emléktányérokat vehettek át. 

 Kovács Koppány, elnök beszédében  megemlékezett azokról a vezetőségi tagokról is, akik már nincsenek az élők soraiban, de példaértékű munkájukkal utat mutattak a fiatalabb generációnak. 

Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke és Orosz Csaba polgármester  is köszöntötte az ünneplő közönséget és méltatta szervezetünk tevékenységét.

A emlékünnepség nemzeti imánk eléneklésével ért véget.

A kitüntettek: Bárdos Gábor, Benkovics Klára, Blazsek Valéria, Botló Ilona, Domsitz Károly, Domsitz Tibor, Fóthy János, Galambos Ella, Gyökeres Márta, Jávorka Erzsébet, Kotiers Mária, Mayer József, Mészáros Péter, Móricz Rozália, Nagy Péter, Simsa Adrianana, Szilvássy József, Ürge Mária, Valacsay István, Varga Lajos, Végh László, Vízy László

Rólunk írták: Szabados Kati cikke a Ma7 oldalán
https://ma7.sk/tajaink/csemadokosnak-lenni-buszkeseg-n-somorjan-is

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük