Szavazzunk Jeszenák János pozsonyi sírjának felújítására

A Csemadok országos irodája magyarországi állami támogatással nekilátott a pozsonyi Jeszenák-sírbolt részleges felújításának. A szükséges dokumentumok, engedélyek beszerzése a támogatás egy jelentős részét felemésztette. A munkák közben jelent meg a VÚB (Általános Hitelbank) idei, kulturális emlékek felújítására elnyerhető támogatás pályázati felhívása, esély a felújítás befejezésére.

(Jeszenák János az 1848/49 forradalom jeles személyisége, mártírja, akit 1949-ben Pesten Csányi Lászlóval együtt végeztek ki. Haláláig az evangélikus egyház Dunán inneni kerületének főgondnoka volt. A pozsonyi Kecske utcai evangélikus temetőben van eltemetve. Családi sírboltja nagyon rossz állapotban van.)

A negyvennyolcas forradalom egyik pozsonyi vértanúja megérdemli az utókor tiszteletét és azt, hogy végső nyughelye rendezett környezetben legyen. A sírbolt és a temető az evangélikus egyház tulajdona, a Csemadok a felújítás körüli mindennemű – adminisztrációs és egyéb munkálatok lebonyolítását vállalta. 

Kérünk mindenkit, szervezetek, intézmények vezetőit, a Csemadok tagjait, a közép- és alapiskoláink vezetőit, kapcsolják be tagjaikat, diákjaikat a támogatás elnyeréséért folyó szavazásba.

Hogyan szavazhatunk?

  • A keresőbe a WWW.nadaciavub.sk/pokladylinket kell beírni. Rákattintva a Poklady Slovenska – Nadácia VÚB címre klikkelve megjelenik a Poklady Slovenska prosia o pomoc oldal. 
  • Legörgetve megtaláljuk a kilenc műemléket, amelyek közül az egyikre szavazhatunk. Itt álljunk rá a Jeszenákova hrobka nevűre és megjelenik zöld mezőben a Hlasovať za pamiataku felirat. 
  • Ide kell beírni a telefonszámunkat. Az alatta lévő kis négyzetben kipipálni, hogy egyetértünk az adatok feldolgozásával és elküldeni a szavazatot. 
  • Nagyon rövid időn belül kapunk egy kódot tartalmazó sms-t, ezt kell a megjelenő ablakba beírni és most ismét elküldeni a szavazatot. 

Ha jól szavaztunk, másodperceken belül kapunk róla értesítést. 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük