VI. Csemadok vers- és meseíró pályázat kiértékelése


Esemény részletek

  • Date:
  • Helyszín: Mozi Club

Hatodik évfolyamához érkezett a CSEMADOK VERS- ÉS MESEÍRÓ PÁLYÁZATA, amelyet a tejfalusi alapszervezettel közösen hirdetünk meg.
Öt kategóriában várjuk az alapiskolás tanulók alkotásait.
I. kategória: VERS (1 – 4. osztályos gyerekek)
II. kategória: MESE (1 – 4. osztályos gyerekek)
III. kategória: VERS (5 – 9. osztályos gyerekek)
IV. kategória: MESE (5 – 9. osztályos gyerekek)
V. kategória: HELY, AHOL ÉLEK (1 – 9. osztályos gyerekek)

Négy kategóriában a TÉMA szabadon választható, az ötödik, a “Hely, ahol élek” kategóriában nincs műfaji megkötés, lehet vers, mese, egy történet a lakóhelyről. Szerepeljenek benne ismert épületek, személyek, események…

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ 2019. május 24. A munkákat e-mailben a csemadokpalyazat@gmail.com címre, vagy postai úton a somorjai városi könyvtár címére lehet beküldeni: Mestská knižnica Zs. Zalabaiho, Parková 4, 931 01. A beküldött műveken legyen feltüntetve a pályázó neve, az iskola és az osztály!

A pályázat meghirdetésének CÉLJA, hogy felhívja a figyelmet az ANYANYELVI OKTATÁS fontosságára és hogy a magyar anyanyelvű gyerekeket írásra, olvasásra ösztökélje.
Mindamellett a beküldött művekre meghirdetett facebookos szavazás, amelyre majd júniusban kerül sor, jó lehetőség a versenybe bekapcsolódó magyar iskolák népszerűsítésére is. A Facebook-on szavazó közönség mellett természetesen szakmai zsűri is fogja értékelni a műveket.

Az ünnepélyes DÍJKIOSZTÓRA 2019. június 21-én kerül sor. A nyertes művek az értékes ajándékok mellett illusztrációt kapnak és megjelennek a Somorja és Vidéke júliusi számában. További nyeremények: mozijegyek, egyedi tervezésű ajándéktárgyak, fürdőbelépő, könyvek, társasjátékok…

Támogatók: A-Design Studio, Cinemax, Családi Könyvklub, PANNONIA – Polgári Társulás, ZalabaI Zsigmond Városi Könyvtár.